ВиК услуги от фар.com

Всичко за ВиК услугите.

Какви предпазни мерки да вземем, когато в дома има теч на вода

Знаете, че много проблеми в дома настъпват с ВиК инсталацията. За да не се окажете в неловка ситуация, при която липсата на вода да обърка ежедневието ви, вземете мерки на време. Как да стане това и какво съветват специалистите ще намерите в настоящата тема.

В случаи, че водомерът ви е замръзнал, размразяването е деликатна и специфична дейност. В тези случаи намесата на фирма по ВиК услуги в повечето случаи е належаща. Ако обаче вашата ВиК инсталация не е стигнала до фаза на замразяване, може да се предпазите от този проблем, вземайки навременни мерки. За целта покрийте с найлон и изолационен материал водопровода за целия период на дългата зима.

Много от изследванията показват, че половината от проблемите във ВиК инсталациите настъпват при наличие от спукани тръби, запушени канализации, отвори на шахти и други.

Всички течове се оказват разточителни и скъпи за едно домакинство, а и до тях не бива да се стига. Всеки трябва да е наясно, че дори неизползваната вода, която безразборно изтича през спукана тръба бива скъпо заплащана. В случаите, когато водата е топла и изтича от дома ни, то разхода за нея става още по-голям, защото се хаби и електрическа енергия.

Често проблемите и разходите с неправилно употребената вода нарастват и когато в съдържанието й има по-големи количества минерали. Последните могат да доведат до оцветяване на мивки и съдове, а това налага по-честата им подмяна с нови. Още един разход, от който можем да се избавим.

Сред най-големите течове в домовете са тези в банята и тоалетната. Тоалетната чиния е най-често налична на спукани тръби. За установяване на теч в тоалетната чиния можем да направим следният опит:

В тоалетното казанче се изсипва пакетче боя на прах (може боя за яйца). В случаи, че тоалетната чиния се цвети до 15 минути след поставянето й в казанчето, без да има наличие на дърпане на вода от там, то теча ни е сигурен.

За да се избавим от този проблем може да потърсим намесата на специалисти или сами да се заемем с подмяна на уплътнения, тръби, улей и т.н. комплекти за ВиК.

С намесата на ВиК специалист, всеки теч може да бъде отстранен за минимално кратко време, според сложността на проблема, а разходът за услугата и нови части се възстановява само за няколко месеца от пестенето на вода.

Вход

Други портали